Jdi na obsah Jdi na menu

O mně

Štěpán Tuček (19 let). Studoval hereckou konzervatoř v Praze - Hudebně dramatický obor, pod vedením Reginy Rázlové, Veroniky Žilkové a Jany Šulcové . Od čtyř let se věnoval loutkovému divadlu.

Je členem loutkového divadla Z Půdy Františka Pešána. Před třemi roky se účastnil Loutkářské Chrudimi, kam postoupil z celé ČR na druhé místo. Později založil vlastní loutkové divadlo, pod názvem ,,Štěpánovo kouzelné divadlo". Hraje pro školy, hrady, zámky, dělá výstavy, vyřezává si loutky, atd. .

V dnešní době má kolem 100 vlastnoručně vyrobených loutek. K činohře se dostal v šesti letech na dramatickém kroužku v Mnichově Hradišti (odkud pochází). Ve dvanácti letech hostoval tři roky v polském divadle Zdrojowy teatr Animaciji (Jelení Hora), kde ve třech inscenacích ztvárnil dvě z hlavních rolí.

Objevil se i na televizních obrazovkách - zahrál si na Nově v Ordinace v růžové zahradě 2 v TV filmu Zločin v Polné, měl hlavní roli ve filmu Kuře, točil pokračování seriálu První republika II a reklamu na Deichmann.

V patnácti letech (nástupem na konzervatoř) začal hostovat v divadle  divadle v Mostě, kde byl tři roky. Dva roky hrál v muzikálu Noc na Karlštejně přímo na Karlštejně (produkce Janis Sidovský). Hostuje v divadle Radka Brzobohatého, kde hraje titulní roli v představení Petr a Lucie, nebo syna Laurenta v Klec Bláznů. Ve stálém a prvním angažmá je nyní v Horáckém Divadle v Jihlavě.

img_0132aa3ku2.jpg